Turistička zajednica Općine Dobrinj
Kontakt / Kako do nas?
Obavijesti za iznajmljivače i agencije
Iz rada TZO Dobrinj
Zaštita osobnih podataka

TZO Dobrinj - Turistička zajednica Općine Dobrinj
Izaberite jezik:
Hrvatski English Deutsch Italiano
Hrvatski English Deutsch Italiano
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Gastronomija

Utjecaj tradicije i trag prošlosti, na Dobrinjskom se očituju i kroz gastro ponudu, iako je uz autohtonu redovito prisutna i ponuda internacionalnih jela.

Ugostiteljski objekti u mjestima uz more, glavninu ponude baziraju na raznim oblicima ribljih specijaliteta a u njihovoj ponudi naći ćete i nekad neizostavno jelo na pučkim trpezama – palentu s brudetom. S druge strane, naselja u zaobalju Dobrinjskoga kao glavni specijalitet ponudit će ono što je nekad bilo raritet a danas uobičajeni nedjeljni ručak - „žvacet“ (gulaš) s „makarunima“. U novije vrijeme, ugostiteljski objekti nude i „žvacet“ sa šurlicama (vrsta domaće tjestenine, specifična zbog načina izrade). U objektima uz mor, kao e i u zaobalju, šurlice možete kušati i u kombinaciji s plodovima mora (šurlice sa škampima, šurlice s umakom od liganja itd.). Želite li naručiti desert, izaberite „presnoc“, autohtonu slasticu od domačeg ovčjeg sira. U prošlim vremenima, darivati nekome „presnoc“ značilo je dotičnom iskazati najdublje poštovanje. Danas vam taj oblik poštovanja iskazuju u gotovo svim ugostiteljskim objektima Dobrinjskoga!

Ugostiteljski objektiFoto galerijaWeb kamere Dobrinj, Šilo, Klimno, SolineVideo galerija Planovi mjesta Dobrinj, Šilo, Klimno, Čižići

Promo materijali...Katalog privatnog smještaja
TZO Dobrinj

Ukoliko tražite privatni smještaj u Šilu, uvali Soline (Klimno, Čižići, Soline) ili u unutrašnjosti, pogledajte naš katalog.


Katalog TZO Dobrinj
Sve informacije na jednom mjestu! Saznajte sve o Šilu, Dobrinju, uvali Soline, privatnom smještaju, kampovima, plažama, gastronomiji i svemu ostalom.


Katalog "Tajne Dobrinjskoga"
Pregled znamenitosti i zanimljivosti Dobrinjskoga. Sažet opis popraćen fotografijama i GPS koordinatama.


Katalog plaža
Pregled svih plaža i uvala u Općini Dobrinj