Turistička zajednica Općine Dobrinj
Kontakt / Kako do nas?
Obavijesti za iznajmljivače i agencije
Iz rada TZO Dobrinj
Zaštita osobnih podataka

TZO Dobrinj - Turistička zajednica Općine Dobrinj
Izaberite jezik:
Hrvatski English Deutsch Italiano
Hrvatski English Deutsch Italiano
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Klima

Među brojnim odlikama otoka Krka u cjelini je potvrđena činjenica da se ubraja u najsunčanije europske dijelove. Prema izračunu, prosječan je broj sunčanih sati godišnje čak 2500.

Uz sunčane sate, otok krk odlikuje se blagom mediteranskom klimom. Sve navedeno za otok Krk odnosi se i na Dobrinjsko, pa se dade zaključiti kako uobičajena ljetna sezona ovdje dobiva produžetak odnosno nastavak. Prosječna je ljetna temperatura zraka 23 Celzijeva stupnja a temperatura  mora između 23 i 25 stupnjeva. Snijeg zimi vrlo je rijetka pojava u ovome kraju (izuzmemo li  1928., 1985. i 2012. godinu), dok je vladavina kiše tradicionalno u travnju, dijelu lipnja i kolovozu.U ljetnim će vas mjesecima hladiti maestral i jugo, a dobro osvježiti bura, nadaleko poznata „bodulska bura“. Ako se želite uvjeriti u njezinu snagu i jačinu, ipak ćete morati pričekati zimske mjesece, napose veljaču i ožujak. No, osim snage i pokojeg problema u prometu, bodulska bura pokazat će vam i svoju „umjetničku“ stranu odnosno ulogu: pejzaž, razbistren i očišćen nakon bure, slika je koju riječi ipak ne mogu vjerodostojno dočarati. Uvjerite se sami!

Foto galerijaWeb kamere Dobrinj, Šilo, Klimno, SolineVideo galerija Planovi mjesta Dobrinj, Šilo, Klimno, Čižići

Promo materijali...Katalog privatnog smještaja
TZO Dobrinj

Ukoliko tražite privatni smještaj u Šilu, uvali Soline (Klimno, Čižići, Soline) ili u unutrašnjosti, pogledajte naš katalog.


Katalog TZO Dobrinj
Sve informacije na jednom mjestu! Saznajte sve o Šilu, Dobrinju, uvali Soline, privatnom smještaju, kampovima, plažama, gastronomiji i svemu ostalom.


Katalog "Tajne Dobrinjskoga"
Pregled znamenitosti i zanimljivosti Dobrinjskoga. Sažet opis popraćen fotografijama i GPS koordinatama.


Katalog plaža
Pregled svih plaža i uvala u Općini Dobrinj