Turistička zajednica Općine Dobrinj
Kontakt / Kako do nas?
Obavijesti za iznajmljivače i agencije
Iz rada TZO Dobrinj
Zaštita osobnih podataka

TZO Dobrinj - Turistička zajednica Općine Dobrinj
Izaberite jezik:
Hrvatski English Deutsch Italiano
Hrvatski English Deutsch Italiano
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Plaže

Raznolikost je zajednički „nazivnik“ svim plažama na Dobrinjskom. Svima, a njih zaista ima; pješčane, šljunčane, kamenite, od vreve i jave zaštićene uvalama, ili pak pod vedrinom neba i toplinom sunca.

Ipak, dvije se plaže izdvajaju. To je prvenstveno plaža u Uvali Soline, poznata (pa i priznata) zbog ljekovitih karakteristika tamošnjeg mulja(blata). Mazanje crnim blatom nije samo prijeka potreba onima koji pate od kostobolje, već i svojevrsna atrakcija malim i velikim kupačima; fotografije od glave do pete namazanih kupača crnim blatom obišle su svijet. Dodamo li ugodnom i korisnom spoju ljekovitog blata klimatske pogodnosti i geografske pogodnosti( uvijek ugodno toplo i plitko more), plaža s ljekovitim blatom u Uvali Soline s pravom je dobila epitet „plaža za cijelu obitelj“. A obitelji s djecom podjednako će uživati i na pješčanoj plaži u Šilu. Ali, mislili smo mi i na vaše ljubimce, te smo im u Šilu osigurali plažu za pse. Za svakog ponešto, zar ne? Ako je plaža u Uvali Soline poznata kao plaža za cijelu obitelj, plažu u Šilu odavno su prozvali „dječjom plažom“. Pijesak i kristalno čisto more idealna su kombinacija za dječje ljetne radosti, što omogućuje i odraslima da vrijeme na plaži provedu opušteno.

Od niza uvala i uvalica na Dobrinjskom izdvojit ćemo i jednu od najljepših plaža na otoku Krku, pješčanu plažu u uvali Slivanjska nedaleko Rudina, te plažu „Komoriška“ na ulazu u Klimnu; omeđena borovom šumom, ova plaža jednostavno obiluje hladovinom.
Foto galerijaWeb kamere Dobrinj, Šilo, Klimno, SolineVideo galerija Planovi mjesta Dobrinj, Šilo, Klimno, Čižići

Promo materijali...Katalog privatnog smještaja
TZO Dobrinj

Ukoliko tražite privatni smještaj u Šilu, uvali Soline (Klimno, Čižići, Soline) ili u unutrašnjosti, pogledajte naš katalog.


Katalog TZO Dobrinj
Sve informacije na jednom mjestu! Saznajte sve o Šilu, Dobrinju, uvali Soline, privatnom smještaju, kampovima, plažama, gastronomiji i svemu ostalom.


Katalog "Tajne Dobrinjskoga"
Pregled znamenitosti i zanimljivosti Dobrinjskoga. Sažet opis popraćen fotografijama i GPS koordinatama.


Katalog plaža
Pregled svih plaža i uvala u Općini Dobrinj