Turistička zajednica Općine Dobrinj
Kontakt / Kako do nas?
Obavijesti za iznajmljivače i agencije
Iz rada TZO Dobrinj
Zaštita osobnih podataka

TZO Dobrinj - Turistička zajednica Općine Dobrinj
Izaberite jezik:
Hrvatski English Deutsch Italiano
Hrvatski English Deutsch Italiano
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Znamenitosti uvala Soline

[04/31] ŠtradaI dok je u novije doba namijenjena kupačima ljeti, a šetačima u ostatku godine, do polovice 20. stoljeća bila je puna bačvi, u kojima su ovdašnji stanovnici danju i noću kuhali sol, te je za brašno, šećer i sl. mijenjali po Slavoniji, Zagorju i sl. Dok se budete šetali „štradom“ (rivom) na Melinama kod Solina, pokušajte u tom krajobrazu zamisliti tvornicu crijepova; vjerovali ili ne, postojala je u 19. stoljeću! A radnici iz tvornice kratkotrajni bi odmor za vrelih mjeseci potražili upravo na „štradi“…

GPS koordinate: N 45 09.016, E 14 35.971[01/31] Crkvica Sv. KlementaPod protektoratom Krčke biskupije samo je jedna crkvica posvećena rimskom biskupu i učeniku svetog Petra, svetom Klementu. Ovo minijaturno, ali vrijedno romaničko zdanje stoji usred Klimna...

Saznaj više
[02/31] SidroI laici po pitanju mora i pomorstva znali bi odgovor na pitanje što je sidro, alirijetki su oni koji će dati točan odgovor na pitanje gdje se na otoku Krku nalazi najveće sidro?

Saznaj više
[03/31] Bodulska mjera za drvaPotreba je najbolji učitelj, veli stara poslovica, kojom su se vjerojatno vodili i oni koji su kruh za sebe i svoje zarađivali prodajući drva za ogrjev u Rijeci, Crikvenici itd.

Saznaj više
[04/31] ŠtradaDok se budete šetali „štradom“ (rivom) na Melinama kod Solina, pokušajte u tom krajobrazu zamisliti tvornicu crijepova; vjerovali ili ne, postojala je u 19. stoljeću!

Saznaj više
[05/31] PeriloS pravom je prozvana izvorom života. Brojne su djevojke i žene pomoću nje pokušale zaraditi za život, no nerijetko su studen i žega uzimali njihove živote.

Saznaj više
[06/31] Ostaci crkve Sv. PetraOd izumrlih sela na Dobrinjskom, čiji su toponimi ipak sačuvani,izdvajaju se Šugare (pored Rudina). Nedaleko ovog, u prvoj dekadi 19. stoljeća izumrlog sela, nalazi se antički lokalitet Sveti Petar.

Saznaj više
[07/31] Otočić ŠkojićPo kiši, suncu, magli ili vedrini nije ga teško uočiti. Ako ga i ne tražite, on se sam pokazuje, „nudi“. Iako je malen opsegom, odaju ga njegove razvaline, relikti prošlosti.

Saznaj više
[08/31] Rudine i špilja BiserujkaTekovinama civilizacije nemoguće je oduprijeti se... ili možda ipak je? Nekolicina (doslovce nekolicina!) stalnih stanovnika jednog sela na istočnoj obali otoka Krka ovo „možda“ zamijenili bi riječju „sigurno“.

Saznaj više
[09/31] Uvala SlivanjskaJednu od najljepših plaža na otoku Krku čuva Uvala Slivanjska („Slivonjska“ u dobrinjskom govoru).

Saznaj više
[10/31] Frane i LijanaSvaka ljubavna priča ima svoj početak i završetak, a u svakome završetku krije se neki novi početak…

Saznaj više
[11/31] Potopljeni brod PeltastisMore daje, more uzima… U noći sa 7. na 8. siječnja 1968. more, potpomognuto vjetrom, u svoje je dubine nedaleko od Šila povuklo grčki teretni brod „Peltastis”.

Saznaj više

 

  

Foto galerijaWeb kamere Dobrinj, Šilo, Klimno, SolineVideo galerija Planovi mjesta Dobrinj, Šilo, Klimno, Čižići

Promo materijali...Katalog privatnog smještaja
TZO Dobrinj

Ukoliko tražite privatni smještaj u Šilu, uvali Soline (Klimno, Čižići, Soline) ili u unutrašnjosti, pogledajte naš katalog.


Katalog TZO Dobrinj
Sve informacije na jednom mjestu! Saznajte sve o Šilu, Dobrinju, uvali Soline, privatnom smještaju, kampovima, plažama, gastronomiji i svemu ostalom.


Katalog "Tajne Dobrinjskoga"
Pregled znamenitosti i zanimljivosti Dobrinjskoga. Sažet opis popraćen fotografijama i GPS koordinatama.


Katalog plaža
Pregled svih plaža i uvala u Općini Dobrinj