Turistička zajednica Općine Dobrinj
Kontakt / Kako do nas?
Obavijesti za iznajmljivače i agencije
Iz rada TZO Dobrinj
Zaštita osobnih podataka

TZO Dobrinj - Turistička zajednica Općine Dobrinj
Izaberite jezik:
Hrvatski English Deutsch Italiano
Hrvatski English Deutsch Italiano
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Znamenitosti

Pregled znamenitosti i zanimljivosti zaobalja Dobrinjskoga. Sažet opis popraćen fotografijama i GPS koordinatama.

Znamenitosti u zaobalju

[22/31] Ostaci crkve Sv. Helene


Velika žena svete uspomene, Flavia Julija Helena, u nas je poznatija kao sveta Jelena Križarica. Predaja kaže da je sudjelovala u pronalasku križa na kojem je Isus raspet i umro. Od crkvice posvećene svetoj Jeleni (vjerojatno iz 16. stoljeća) na Dobrinjskom je ostala također samo predaja, kao i toponim „Pod svetu Jelenu“, nedaleko Uvale Soline.

GPS koordinate: N 45 08.374, E 14 35.362


[16/31] DolovaNapušteno selo Dolova… ili začarana bodulska šuma, kako je zaključio jedan izletnik, skrenuvši s glavne ceste između Krasa i Dobrinja na šumsku stazu, koja ga je odvela do izumrlog sela Dolova.

Saznaj više
[17/31] Vela gromačaGromače ili suhozidi jedna su od specifičnosti otoka Krka. Najveći otočni rimjer tog oblika pučke arhitekture je tzv. „Vela gromača“.

Saznaj više
[18/31] Park glagoljicePark glagoljice u Gabonjinu, otvoren 2010. godine, nastavak je aktivne brige mještana da se glagoljica i vrijeme iz kojeg ona datira, istovremeno sačuvaju, ali i propagiraju.

Saznaj više
[19/31] Put glagoljašaGlagoljica je jedan od zaštitnih znakova Dobrinjskoga. To drevno pismo naših predaka zaboravu je otrgnuto zahvaljujući entuzijastima, koji u suvremeno doba unose dašak prošlosti.

Saznaj više
[20/31] Crkva Sv. VidaSve do „let od Hristova rojstva 1100“ pastirsko naselje, kilometar udaljeno od Dobrinja, bilo je bezimeno.

Saznaj više
[21/31] Ostaci crkve Svih SvetihFrankopanska je nadarbina i selo Sužan, nedaleko uvale Soline, koju možete vidjeti s vidikovca uz crkvu Svih svetih iz 1514. godine.

Saznaj više
[22/31] Ostaci crkve Sv. HeleneVelika žena svete uspomene, Flavia Julija Helena, u nas je poznatija kao sveta Jelena Križarica.

Saznaj više

 

  

Foto galerijaWeb kamere Dobrinj, Šilo, Klimno, SolineVideo galerija Planovi mjesta Dobrinj, Šilo, Klimno, Čižići

Promo materijali...Katalog privatnog smještaja
TZO Dobrinj

Ukoliko tražite privatni smještaj u Šilu, uvali Soline (Klimno, Čižići, Soline) ili u unutrašnjosti, pogledajte naš katalog.


Katalog TZO Dobrinj
Sve informacije na jednom mjestu! Saznajte sve o Šilu, Dobrinju, uvali Soline, privatnom smještaju, kampovima, plažama, gastronomiji i svemu ostalom.


Katalog "Tajne Dobrinjskoga"
Pregled znamenitosti i zanimljivosti Dobrinjskoga. Sažet opis popraćen fotografijama i GPS koordinatama.


Katalog plaža
Pregled svih plaža i uvala u Općini Dobrinj